Vår hall

Tänkte jag skulle börja visa runt lite hur det ser ut i vårt nya hus, vad vi har gjort och vad vi har för vidare tankar och projekt. Huset, som är från 1901, har vi renoverat under hösten och vi har tänkt mycket på husets ursprung och karaktär när vi gjort om. Allt för att bevara och framhäva den själ som vi tycker huset har samt även till viss del saknat.

Hallen sett från trappan. På väggen ovanför sittbänken planerar vi för en avhängningsyta för familjens ytterkläder, då detta saknas för tillfället.

Det första man kommer in i är hallen och är det någonstans man ska våga sätta en lite mer mönstrad tapet så är det här. Hallen sätter tonen för hela huset och eftersom jag älskar tapeter så har vi låtit tapetsera med den underbara tapeten Filippa som fantastiska Hanna Wendelbo har designat för Midbec. Den ger en skön och ombonad känsla och så framhävs både foder och lister samt den gamla fina panelen, som vi låtit sitta kvar men målat i samma ljusa ton som man hittar i tapeten.

Tapeten Filippa, designad av Hanna Wendelbo för Midbec, ger en skön och ombonad känsla i vår hall.
Tapeten sträcker sig i hela trappan upp till övervåningen.
Så nöjd med våra nyslipade golv och trappsteg.

Tapeten sträcker sig från hallen, upp i trappan samt i hela allrummet på övervåningen. Både de gamla furugolven och trappan har vi låtit slipa och behandla med först en ljus lasyr från Jotuns Lady pure nature samt en Osmo hårdvaxolja Natur, båda inhandlade hos Colorama Huskvarna. En butik jag varmt kan rekommendera att åka till, om man uppskattar bra service och mångårig kunskap inom allt vad färg och tapeter heter.

Vårljuset!
På övervåningen har vi höjt taket, då detta var sänkt med spänntak. Nu ska vi bara hitta den rätta taklampan som ska hänga här.
En glimt upp till övervåningen och tornet till höger som ni får se mer av en annan dag.

Det vi har kvar att göra i hallen är en förvaringslösning till alla ytterkläder och skor, då detta finns en hel del av i vår familj.

Önskar er en fin onsdag!

Kram Lina

1 kommentar

  1. Nina skriver:

    Såååå fint ni gjort!!

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s