Pyssla en julstjärna

Som jag längtar efter julen! Älskar allt som har med denna tiden att göra och för att komma i riktig adventsstämning är ett tips att pyssla sin egen julstjärna. Jag har tidigare visat på Instagram hur man gör en 5-uddig julstjärna och ni är många som har frågat om denna beskrivning och mall, vilket är oerhört roligt, så i år har jag tagit fram en ny mall till en 7-uddig julstjärna. Nedan följer en beskrivning på hur man gör och mallen kan man få av mig om man är intresserad.

IMG_7555.jpg

Jag brukar använda mig av de tapetrester jag har hemma, en smal dubbelhäftande tejp, sax, penna och något fint band att hänga upp julstjärnan med.

Börja med att klippa ut mallen längs den heldragna linjen, lägg mallen på tapeten och rita av sju stycken bitar som du sedan klipper ut. Markera gärna på tapetens avigsida där de streckade linjerna går. Denna fina tapet heter ”Anemone” och kommer från Midbec som Hanna Wendelbo har designat.

IMG_7566.jpg

 

IMG_7569.jpg

 

IMG_7573.jpg

Vik papperet, du kan även ta hjälp av en linjal, längs de fyra långa streckade linjerna på tapetens avigsida. Gör likadant längs de två mindre streckade linjerna fast på tapetens framsida. Upprepa detta på alla sju bitarna.

Använd sedan en smal dubbelhäftande tejp för att fästa ihop flik 1 med den motsatta långsidan så att den får formen av en strut. Upprepa detta på alla tapetbitarna så att du får sju stycken stjärnuddar.

IMG_7581.jpg

Nu kommer momentet då du ska limma ihop stjärnuddarna med varandra till en stjärna. Flik 2 på den första stjärnudden tejpas fast på motsvarande kanter utan flikar på nästa stjärnudd. Upprepa tills alla sju stjärnuddarna sitter ihop.

IMG_7588.jpg

 

IMG_7594.jpg

För den sista sjunde sammanfogningen ska du använda dig av ett band istället för tejp, för att fästa ihop änduddarna. Detta gör att stjärnan blir lätt att montera samt kan vikas ihop för att användas fler gånger. Gör ett hål med saxen och dra igenom ett band i de sista båda stjärnuddarna och knyt ihop.

IMG_7603.jpg

 

IMG_7605.jpg

Jag använder stjärnorna mest för dekoration lite varstans i hemmet men man kan även montera en lampa i stjärnan för lite extra julstämning.

IMG_7610.jpg

Om någon är sugen på att pyssla denna stjärna är ni välkommen att höra av er i kommentarsfältet nedan så skickar jag gärna en mall.

Lycka till & må så gott!

/Lina

358 kommentarer

 1. Hej,
  Vilken fantastisk stjärna.
  Jag vill gärna ha mall på båda modellerna.
  Tack på förhand.
  Önskar dig en fin jul!

  Gilla

 2. Oj så fina stjärnor du gör. Min Morristapet skulle bli så fin som stjärna, jag vill gärna tadel av mallarna.

  Gilla

 3. Så fin! Jag älskar att klippa och klistra, så du får gärna skicka mallen till mig! Tusen tack och hoppas du får en fin jul!

  Gilla

 4. Oj, oj, oj så fin! Den stjärnan vill jag väldigt gärna prova att göra. Vill du skicka en mall till mig så blir jag väldigt glad! 🙂 ❤

  Gilla

 5. Hejsan å gokväll! Hittade till dig idag,vilket underbart konto du har,skulle så gärna önska en mall av den fantastiska stjärna du gör…så fin! Tack på förhand. Susanne💖

  Gilla

 6. Tar tacksamt emot mall till stjärnan! Ny vet jag äntligen vad jag kan göra med mina alla tapetrester. Fina presenter till många!

  Gilla

 7. Heisann😊 For noen nydelige stjerner du lager 😍 Vil gjerne ha mal til stjernen , på forhånd tusen takk 😃

  Gilla

 8. Å vilken fantastiskt fin stjärna. Å toppen att använda tapeter👍🏻 Du får jättegärna dela med dig av mallen till mig.

  Gilla

 9. Även jag är lite taggad på att göra en sju uddig sjärna efter att jag just testat den fem uddiga. Så kul! Så maila gärna!
  Tack!

  Gilla

 10. Detta ”pyssel” vill jag gärna göra med dottern till julen -19 Har du mall till 5stjärnan tar jag gärna den mallen med. God fortsättning på 2019 mvh Kristina

  Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s